9.2 (2.013 beoordelingen)
  • Werkt op mobiel, tablet en desktop
  • Vergroot je slagingskans

Oefen met inzichtvragen en slaag voor je examen!

Inzichtvragen maken een groot en belangrijk deel uit van een theorie examen van het CBR. De inzichtvragen zijn heel divers. Ze gaan over het gebruik van de weg, voorrang en voor laten gaan, bijzondere wegen, weggedeelten, weggebruikers en manoeuvres. Ook komen veilig rijden met een voertuig, reageren in noodsituaties, verkeerstekens en aanwijzingen aan bod. Ten slotte word je getoetst op verantwoorde verkeersdeelname en milieubewust rijden.

Welk type vragen kan ik verwachten?

Theorie.nl bootst zo veel mogelijk de officiële theorie examens van het CBR na. Het CBR maakt gebruik van sleepvragen, single-sleepvragen, invulvragen, ja / nee vragen, meerkeuzevragen en hotspotvragen. Bij hotspotvragen geef je antwoord op een examenvraag door het aantikken van een afbeelding, bijvoorbeeld een verkeersbord of een symbool. Bij een single-sleepvraag sleep je het juiste antwoord naar een plaats in de afbeelding, bijvoorbeeld om aan te geven wie voorrang heeft of welk symbool geldt boven alle andere. Bij sleepvragen sleep je meerdere antwoorden naar de juiste plaats in een afbeelding, bijvoorbeeld als je de volgorde van voorrang moet bepalen. Met al deze typen vragen ga je dus ook aan de slag in de oefenexamens van Theorie.nl. Dit geeft je de meest optimale voorbereiding op het echte theorie examen en sta je nooit voor verrassingen in de vraagstellingen. Wie oefent met de examens van Theorie.nl weet wat hij kan verwachten.

Hoeveel inzichtvragen kan ik verwachten?

Bij het theorie examen van het CBR krijg je in totaal 65 vragen. Daarvan gaan 25 over gevaarherkenning, 30 vragen zijn regelvragen en ten slotte krijg je 28 inzichtvragen. Ook bij de oefenexamens van Theorie.nl krijg je dus 28 inzichtvragen. We hebben meer dan 45.000 vragen in onze database, zodat je telkens met nieuwe vragen kan oefenen.

Hoeveel inzichtvragen moet ik goed hebben en hoe veel tijd heb ik?

Van de 28 inzichtvragen moet je er 25 of meer vragen goed beantwoorden om te slagen voor het examen. Heb je van alle categorieën voldoende vragen goed, behalve bij de inzichtvragen? Dan ben je niet geslaagd voor je examen. Voor inzichtvragen geldt dat je de tijd stil kan zetten om na te denken over een antwoord.

theorie-examenAuto

  • Proefexamen rijbewijs B: Auto
  • 65 vragen per examen
  • Inclusief gevaarherkenning!
  • Uitgebreide foutanalyse
  • Officieel gecertificeerd
Uniek!

Video examenroutes

Praktijk examen routes op CBR locaties.

Bekijk de routes
Beoordeeld door Kiyoh
Wij gebruiken cookies