9.2 (2.029 beoordelingen)
  • Werkt op mobiel, tablet en desktop
  • Vergroot je slagingskans

Verkeersregels vragen oefenen

Kennis van verkeersregels is cruciaal voor het veilig deelnemen aan het verkeer. Je kan nog zo goed en zelfverzekerd achter het stuur zitten, als je de verkeersregels niet kent krijg je geen rijbewijs.

Welk type vragen kan ik verwachten?

De vragen van Theorie.nl zijn een simulatie van de officiële examens van het CBR. Dit wil zeggen dat we deze zo goed mogelijk proberen na te bootsen. Het CBR maakt gebruik van sleepvragen, single-sleepvragen, invulvragen, ja / nee vragen, meerkeuzevragen en hotspotvragen. Hiermee ga je dus ook aan de slag in de oefenexamens van Theorie.nl. Op deze manier word je optimaal voorbereid op het echte theorie-examen en sta je nooit plotseling voor onbekende vraagstellingen. Als je oefent met de examens van Theorie.nl weet je wat je kan verwachten.

Hoeveel vragen kan ik verwachten?

Bij het theorie examen van het CBR krijg je in totaal 65 vragen. Daarvan gaan 25 over gevaarherkenning, 30 vragen zijn regelvragen en ten slotte krijg je 10 inzichtvragen. Omdat Theorie.nl de examens van het CBR zo nauwkeurig mogelijk nabootst, bestaan onze examens dus ook uit dit aantal vragen. We hebben meer dan 4.500 examenvragen voor alle categorieën in onze database. Dit zijn actuele vragen die door instructeurs zijn samengesteld. Worden veranderingen in de regels doorgevoerd, dan passen we de betreffende vragen ook aan of worden nieuwe vragen opgesteld. Recent is bijvoorbeeld de maximum snelheid op de snelwegen aangepast. Daar kan je dan ook actuele vragen over verwachten.

Hoeveel vragen moet ik goed hebben?

Om te slagen voor je theorie examen moet je per categorie een bepaald aantal vragen goed hebben. Voor gevaarherkenning krijg je 25 vragen, waarvan je dertien of meer goed moet hebben. Het onderdeel 'kennis' bestaat uit twaalf vragen. Daarvan moet je er tien of meer goed hebben. Van de inzichtvragen ten slotte zijn er 28. Daarvan moet je 25 of meer vragen correct beantwoorden.

Kan ik een tijdslimiet verwachten bij de vragen?

Bij alle vragen kan je de tijd stilzetten, behalve bij vragen over gevaarherkenning. Daarvoor krijg je acht seconden 'reactiesnelheid'. Reageer je niet op tijd, dan heb je de vraag per definitie fout. Dat geldt voor zowel het echte CBR examen als de oefenexamens op Theorie.nl.

theorie-examenAuto

  • Proefexamen rijbewijs B: Auto
  • 65 vragen per examen
  • Inclusief gevaarherkenning!
  • Uitgebreide foutanalyse
  • Officieel gecertificeerd
Uniek!

Video examenroutes

Praktijk examen routes op CBR locaties.

Bekijk de routes
Beoordeeld door Kiyoh
Wij gebruiken cookies