9.2 (2.029 beoordelingen)
 • Werkt op mobiel, tablet en desktop
 • Vergroot je slagingskans

Het theorie-examen voor de bromfiets

Voordat je aan je bromfiets praktijk examen mag beginnen moet je eerst je theorie-examen halen. Dat doe je bij het CBR. Je mag vanaf de leeftijd van vijftien en een half jaar theorie examen doen. Vanaf je zestiende jaar mag je praktijk examen doen, mits je geslaagd bent voor je theorie-examen.

Tijdens het theorie-examen bromfiets laat je zien dat je de verkeersregels kent, dat je gevaarlijke situaties op de weg herkent en weet hoe je daar naar moet handelen. Je laat zien dat je verkeersinzicht hebt en veilig de weg op kan. Je mag het theorie-examen bromfiets doen als je 15,5 jaar of ouder bent.

Het theorie-examen bromfiets

Je kan alleen een theorie-examen voor bromfiets maken als je een afspraak hebt bij het CBR. Een afspraak maak je via de website van het CBR met je eigen DigiD. Heb je geen DigiD dan kan je gebruik maken van een aanvraagformulier. Deze vind je op de website van het CBR. Je kunt ook een theorie-examen via je rijschool aanvragen.

Op de dag van de afspraak dien je een kwartier van te voren op het examencentrum te zijn. Je meldt je dan eerst aan bij de aanmeldzuil, waar je het reserveringsnummer opgeeft dat je via de e-mail ontvangen hebt.

Na het aanmelden doe je je spullen in een kluisje. Je legitimatiebewijs houd je bij je, deze heb je nog nodig. Daarna ga je naar de wachtruimte, waar op een beeldscherm je reserveringsnummer staat. Verschijnt daar ‘Ga naar start examen’ achter, dan mag je naar de balie. Daar wordt je legitimatiebewijs gecontroleerd en krijg je een tafelnummer toegewezen. Je mag nu naar de examenruimte, waar je naar je toegewezen tafel gaat. Je legitimatiebewijs leg je op tafel. Het reserveringsnummer voer je in op de computer. Je krijgt eerst wat instructies via het beeldscherm, daarna start het examen. Vanaf dat moment gaat de tijd voor het examen lopen. Na afronding van het examen krijg je dadelijk de uitslag.

Vragen op het theorie-examen bromfiets

Het theorie-examen bromfiets bestaat uit vijftig vragen en twee testvragen. Deze testvragen worden ingevoegd om te onderzoeken of ze geschikt zijn om in een theorie-examen bromfiets op te nemen. Je herkent ze niet als zodanig en de antwoorden tellen niet mee voor de uitslag. In de tijd is er rekening gehouden met de twee testvragen, je krijgt er dus niet minder tijd voor de echte vragen door. Je moet 44 vragen of meer goed hebben om te slagen voor het theorie-examen bromfiets.

Het theorie-examen bromfiets bestaat uit twee onderdelen: verkeersregels en verkeersinzicht. Deze onderdelen worden door elkaar gesteld tijdens het examen.

Soorten vragen

Theorie.nl bootst de vragen van de officiële examens van het CBR zo goed mogelijk na. Op deze manier bereid jij je optimaal voor op het echte theorie-examen bromfiets en kom je niet voor verrassingen te staan met betrekking tot de vraagstelling. Je oefent niet alleen met inhoud en kennis over verkeerssituaties, maar ook met de verschillende typen vragen die je bij het CBR kan verwachten.

Dat zijn:

 • Meerkeuzevragen en ja / nee vragen, waarbij je op het juiste antwoord moet drukken.
 • Invulvragen, waarbij je de juiste getallen moet invoeren.
 • Hotspotvragen, waarbij je op de juiste afbeelding moet drukken.
 • Sleepvragen, waarbij je cijfers naar de juiste plaats in de afbeelding moet slepen.
 • Single-sleepvragen, waarbij je het vinkje naar de juiste plaats op het scherm moet slepen.
Op Theorie.nl oefen je dan ook met al dit soort vragen. Op deze manier kom je nooit voor verrassingen te staan met betrekking tot de vraagstellingen tijdens het examen.

De computers voor het theorie-examen bromfiets van het CBR hebben een touchscreen, op Theorie.nl beantwoord je het theorie-examen voor de bromfiets met behulp van een muis of touchpad. Als je oefent met de examens van Theorie.nl weet je wat je kan verwachten tijdens het examen voor de bromfiets van het CBR en sta je nooit plotseling voor een verrassing in de vraagstelling. Dat helpt je zekerder en meer ontspannen het examen in te gaan.

Vragen en tijd van het theorie-examen bromfiets

De vragen in de theorie-examens van het CBR voor rijbewijscategorie AM gaan over 25 verschillende onderwerpen. Daarbij komt niet alleen algemene verkeerskennis aan bod, maar krijg je ook onderwerpen die te gevaarlijk zijn om te toetsen tijdens het praktijkexamen, zoals rijden onder invloed of wat moet je doen bij een ongeval. Het theorie-examen voor de bromfiets duurt dertig minuten. Je kan ook recht hebben op een examen met extra tijd, bijvoorbeeld als je dyslexie hebt. Je kan er voor kiezen de vragen voor te laten lezen door een computerstem. Daarvoor heb je wel oordopjes nodig, die je van het CBR krijgt. Je kan ook theorie-examen doen in een andere taal dan het Nederlands. Via TolkenNet regel je dan zelf een officiële tolk. Een gebarentolk is ook mogelijk, die mag je zelf vragen en kan ook een familielid zijn. Als je last hebt van faalangst of een andere belemmering, dan kan je examen doen in een ruimte met alleen een medewerker van het CBR. De vragen worden dan voorgelezen door de medewerker. Voor het theorie-examen extra tijd heb je in totaal 45 minuten. Voor het individueel begeleid examen geldt er geen totaal tijd, je krijgt de tijd die jij nodig hebt. Het CBR reserveert 55 minuten voor je, deze heb je normaal gesproken niet nodig.

Je kan op verschillende manieren leren voor je theorie-examen bromfiets; door middel van theorielessen bij een rijschool, met behulp van een boek of online via Theorie.nl. Online oefenen heeft als grote voordeel dat je de inhoud van de lesstof keer op keer kan herhalen, telkens in de vorm van andere vragen.

Over Theorie.nl

In één keer slagen voor je theorie-examen voor het bromfiets rijbewijs? Ga dan naar Theorie.nl, meld je aan en start dadelijk met oefenen! Op Theorie.nl worden de CBR examens nauwkeurig nagebootst, krijg je opgaven die zijn opgesteld door rij-instructeurs met veel ervaring in het geven van theorieles en kan je oefenen je met alle soorten vragen.

theorie-examenBromfiets

 • Proefexamen rijbewijs AM: Bromfiets
 • 50 vragen per examen
 • Uitgebreide foutanalyse
 • Officieel gecertificeerd
 • Afrekenen met iDEAL, PayPal of Apple Pay
Uniek!

Video examenroutes

Praktijk examen routes op CBR locaties.

Bekijk de routes
Beoordeeld door Kiyoh
Wij gebruiken cookies