Leren én slagen voor je theorie-examen

Oefen met gevaarherkenning en slaag voor je examen!

Moet je hier remmen, gas loslaten of niets doen? (Het antwoord is remmen)

Gevaarherkenning is het herkennen van gevaar in bepaalde (verkeers)situaties en bepalen wat je in die situaties moet doen. Dit onderdeel maakt sinds 2009 deel uit van het theorie examen voor de auto bij het CBR.

Dit doet het CBR om te kijken of een toekomstige verkeersdeelnemer mogelijk gevaarlijke verkeerssituaties vroegtijdig kan opmerken, herkennen en voorspellen om te zien of iemand in staat is juist te handelen om het gevaar af te wenden.

Wat is een gevaarlijke situatie?

Van een gevaarlijke verkeerssituatie spreken we als er een grote kans is op een ongeluk als gedrag niet wordt aangepast. Het is dus heel belangrijk dat toekomstige verkeersdeelnemers gevaar leren herkennen, of dat nu in de auto is of daar buiten.

Hoe ziet een vraag over gevaarherkenning er uit?

Tijdens het theorie examen van het CBR krijg je 25 vragen over gevaarherkenning. Je hebt telkens de keuze uit drie antwoorden: remmen, gas loslaten of niets doen. Per vraag krijg je acht seconden om te reageren. Geef je geen antwoord op de vraag, dan is deze per definitie fout. De tijd kan je niet stilzetten. Dit in tegenstelling tot de tijd bij de andere vragen. De gevaarherkenningsvragen gaan over het algemeen over situaties waarin je een gevaar te laat opmerkt. In de praktijk moet je vooruitkijken en anticiperen, zodat je niet in een gevaarlijke situatie terecht komt. Soms echter beland je onverwacht en buiten je schuld in een gevaarlijke situatie. Dit snel herkennen en kunnen handelen is daarom van belang. En dat kan je oefenen op Theorie.nl.

Hoeveel vragen over gevaarherkenning krijg ik?

Theorie.nl simuleert de vragen van de officiële examens van het CBR. Dat wil zeggen dat we deze zo goed mogelijk proberen na te bootsen. Dat geldt dus ook voor de vragen over gevaarherkenning. Je krijgt 25 vragen over gevaarherkenning waar telkens drie antwoorden gegeven worden. Je hebt per vraag acht seconden om deze te beantwoorden. Op deze manier word je optimaal voorbereid op het echte theorie-examen en sta je nooit plotseling voor een verrassing in vraagstelling. Als je oefent met de examens van Theorie.nl weet je wat je kan verwachten.

Hoeveel vragen moet ik goed hebben?

Bij een theorie examen van het CBR krijg je in totaal 65 vragen. Het onderdeel gevaarherkenning bestaat uit 25 vragen. Daarvan moet je 13 of meer vragen goed hebben om te slagen voor het examen. Dat geldt dus ook voor de oefenexamens van Theorie.nl.

Waar wil jij voor leren?

Wij helpen je leren en slagen voor je CBR theorie-examen

120 mensen
zijn nu aan het leren en oefenen
  • Komt overeen met het CBR examen
  • Leuke examengerichte videocursus
  • Uitgebreide uitleg van fouten
  • Simpel, duidelijk en betaalbaar

Veelgestelde vragen

Als ik een code koop, doet deze het dan altijd en overal?

Het mooie van onze pakketten is dat deze op zowel een computer als op een mobiele telefoon of tablet werken. Het maakt niet uit op welke apparaat jij oefent. De examens werken altijd.

Moet ik een account aanmaken met een wachtwoord?

Nee. Als je een pakket koopt op theorie.nl krijg je een code gemaild. Hiermee kan je altijd en overal inloggen. Je krijgt geen wachtwoord. Vergeet niet, als je oefent op een publieke computer, uit te loggen.

Als ik jullie examens oefen, haal ik dan gegarandeerd het echte CBR theorie-examen?

Wij durven te zeggen dat als jij alle uitlegvideo's hebt bekeken en voor al onze oefenexamens bent geslaagd, jij veel meer kans maakt om het echte examen bij het CBR te halen. Op jouw eigen dashboard zie je precies wanneer je klaar bent voor het echte CBR examen.

Is de werking van jullie examens gelijk aan die van het CBR?

Binnen onze examens krijg je exact dezelfde soort vragen als bij het CBR. Je mag net zoveel fout hebben als de officiële CBR examens. Je krijgt bij de auto examens 65 vragen waarvan 25 gevaarherkenning, 30 regelvragen en 10 inzichtvragen. Bij de bromfiets- en motor examen krijg je per examen 50 vragen wat een mix is tussen regel- en inzichtvragen.

Hoe lang duurt de videocursus?

Onze videocursus bestaat uit 21 losse uitlegvideo's over alle CBR onderdelen en duurt in totaal iets meer dan 3 uur. Je kunt de uitlegvideo's van de videocursus altijd onderbreken en later verder gaan (zo lang jouw pakket actief is). We onthouden precies waar je bent gebleven en wat je al bekeken hebt.

Start de tijdsduur van het pakket direct als ik deze koop en kan ik pauzeren?

Als je bij ons een pakket koopt, start de tijdsduur direct na jouw bestelling. Je kunt het pakket niet pauzeren.

Klantenservice

Al meer dan 250.000 kandidaten gingen je voor

Bekijk alle reviews op Kiyoh.nl