Leren én slagen voor je theorie-examen

Oefen de verkeersregels om te slagen voor je examen!

Weet jij of de auto hier goed voorgesorteerd staat? (Het antwoord is nee)

Kennis van verkeersregels is cruciaal voor het veilig deelnemen aan het verkeer. Je kan nog zo goed en zelfverzekerd achter het stuur zitten, als je de verkeersregels niet kent krijg je geen rijbewijs.

Wie goed beslagen ten ijs komt tijdens het theorie-examen hoeft niets te vrezen. Beheers je de theorie en je weet welk type vragen je kan verwachten, dan stap je zelfverzekerder het examen in en stijgt je kans te slagen. De oefenexamens en videocursus van Theorie.nl helpen je daarbij.

Welk type vragen kan ik verwachten?

De vragen van Theorie.nl zijn een simulatie van de officiële examens van het CBR. Dit wil zeggen dat we deze zo goed mogelijk proberen na te bootsen. Het CBR maakt gebruik van sleepvragen, single-sleepvragen, invulvragen, ja / nee vragen, meerkeuzevragen, hotspotvragen en de nieuwste multiple-respons vragen. Hiermee ga je dus ook aan de slag in de oefenexamens van Theorie.nl. Op deze manier word je optimaal voorbereid op het echte theorie-examen en sta je nooit plotseling voor onbekende vraagstellingen. Als je oefent met de examens van Theorie.nl weet je wat je kan verwachten.

Dit zijn de verschillende typen vragen:

  • Meerkeuzevragen, multiple respons en ja/nee vragen, waarbij je op het juiste antwoord moet drukken.
  • Invulvragen, waarbij je de juiste getallen moet invoeren.
  • Hotspotvragen, waarbij je op de juiste afbeelding moet drukken.
  • Sleepvragen, waarbij je cijfers naar de juiste plaats in de afbeelding moet slepen.
  • Single-sleepvragen, waarbij je het vinkje naar de juiste plaats op het scherm moet slepen.

Hoeveel vragen kan ik verwachten?

Bij het theorie examen van het CBR krijg je in totaal 65 vragen. Daarvan gaan 25 over gevaarherkenning, 30 vragen zijn regelvragen en ten slotte krijg je 10 inzichtvragen. Omdat Theorie.nl de examens van het CBR zo nauwkeurig mogelijk nabootst, bestaan onze examens dus ook uit dit aantal vragen.

We hebben meer dan 4.500 examenvragen voor alle categorieën in onze database. Dit zijn actuele vragen die door instructeurs zijn samengesteld. Worden veranderingen in de regels doorgevoerd, dan passen we de betreffende vragen ook aan of worden nieuwe vragen opgesteld. Recent is bijvoorbeeld de maximum snelheid op de snelwegen aangepast. Daar kan je dan ook actuele vragen over verwachten.

Theorie.nl bootst de vragen van de officiële theorie-examens van het CBR na

Hoeveel vragen moet ik goed hebben?

Om te slagen voor je theorie examen moet je per categorie een bepaald aantal vragen goed hebben. Voor gevaarherkenning krijg je 25 vragen, waarvan je dertien of meer goed moet hebben. Het onderdeel 'kennis' bestaat uit twaalf vragen. Daarvan moet je er tien of meer goed hebben. Van de inzichtvragen ten slotte zijn er 28. Daarvan moet je 25 of meer vragen correct beantwoorden.

Kan ik een tijdslimiet verwachten bij de vragen?

Bij alle vragen kan je de tijd stilzetten, behalve bij vragen over gevaarherkenning. Daarvoor krijg je acht seconden 'reactiesnelheid'. Reageer je niet op tijd, dan heb je de vraag per definitie fout. Dat geldt voor zowel het echte CBR examen als de oefenexamens op Theorie.nl.

‘In één keer slagen voor je theorie-examen voor de auto? Ga dan naar Theorie.nl, meld je aan en start dadelijk met oefenen! Op Theorie.nl worden de CBR examens nauwkeurig nagebootst, krijg je opgaven, die zijn opgesteld door rij-instructeurs, die veel ervaring hebben met het theorie lesgeven.’
Tjerk van der Meulen, Founder

Waar wil jij voor leren?

Wij helpen je leren en slagen voor je CBR theorie-examen

211 mensen
zijn nu aan het leren en oefenen
  • Komt overeen met het CBR examen
  • Leuke examengerichte videocursus
  • Uitgebreide uitleg van fouten
  • Simpel, duidelijk en betaalbaar

Veelgestelde vragen

Als ik een code koop, doet deze het dan altijd en overal?

Het mooie van onze pakketten is dat deze op zowel een computer als op een mobiele telefoon of tablet werken. Het maakt niet uit op welke apparaat jij oefent. De examens werken altijd.

Moet ik een account aanmaken met een wachtwoord?

Nee. Als je een pakket koopt op theorie.nl krijg je een code gemaild. Hiermee kan je altijd en overal inloggen. Je krijgt geen wachtwoord. Vergeet niet, als je oefent op een publieke computer, uit te loggen.

Als ik jullie examens oefen, haal ik dan gegarandeerd het echte CBR theorie-examen?

Wij durven te zeggen dat als jij alle uitlegvideo's hebt bekeken en voor al onze oefenexamens bent geslaagd, jij veel meer kans maakt om het echte examen bij het CBR te halen. Op jouw eigen dashboard zie je precies wanneer je klaar bent voor het echte CBR examen.

Is de werking van jullie examens gelijk aan die van het CBR?

Binnen onze examens krijg je exact dezelfde soort vragen als bij het CBR. Je mag net zoveel fout hebben als de officiële CBR examens. Je krijgt bij de auto examens 65 vragen waarvan 25 gevaarherkenning, 30 regelvragen en 10 inzichtvragen. Bij de bromfiets- en motor examen krijg je per examen 50 vragen wat een mix is tussen regel- en inzichtvragen.

Hoe lang duurt de videocursus?

Onze videocursus bestaat uit 21 losse uitlegvideo's over alle CBR onderdelen en duurt in totaal iets meer dan 3 uur. Je kunt de uitlegvideo's van de videocursus altijd onderbreken en later verder gaan (zo lang jouw pakket actief is). We onthouden precies waar je bent gebleven en wat je al bekeken hebt.

Start de tijdsduur van het pakket direct als ik deze koop en kan ik pauzeren?

Als je bij ons een pakket koopt, start de tijdsduur direct na jouw bestelling. Je kunt het pakket niet pauzeren.

Klantenservice

Al meer dan 250.000 kandidaten gingen je voor

Bekijk alle reviews op Kiyoh.nl