Verkeersregels oefenen
Verkeersregels zijn een belangrijk onderdeel van elk theorie examen. Lees hier hoe jij de verkeersregels oefent zodat je goed voorbereid naar je examen gaat.
Verkeersregels zijn een belangrijk onderdeel van elk theorie examen. Lees hier hoe jij de verkeersregels oefent zodat je goed voorbereid naar je examen gaat.
Kennis van verkeersregels is cruciaal voor het veilig deelnemen aan het verkeer. Je kan nog zo goed en zelfverzekerd achter het stuur zitten, als je de verkeersregels niet kent krijg je geen rijbewijs.
Wie goed voorbereid naar het theorie-examen komt hoeft niets te vrezen. Beheers je de theorie en weet je welk type vragen je kan verwachten, dan stap je zelfverzekerder het examen in en stijgt je kans te slagen. De oefenexamens en videocursus van Theorie.nl helpen je daarbij.
De vragen van Theorie.nl zijn een simulatie van de officiële examens van het CBR. Dit wil zeggen dat we deze zo goed mogelijk proberen na te bootsen. Het CBR maakt gebruik van sleepvragen, single-sleepvragen, invulvragen, ja / nee vragen, meerkeuzevragen, hotspotvragen en de nieuwste multiple-respons vragen.
Dit zijn de verschillende typen vragen:
Bij het theorie examen van het CBR krijg je in totaal 12 inzichtvragen. Daarnaast gaan 25 vragen over gevaarherkenning en 28 vragen zijn vragen over gevaarherkenning.
Om te slagen voor het onderdeel kennis moet je 10 van de 12 vragen goed hebben. Dit betekent dat je maar weinig fouten mag maken en de verkeersregels dus goed uit je hoofd moet weten. Er is weinig ruimte voor marge. Het helpt dan ook om goed te oefenen met onze oefenexamens om zo goed voorbereid naar het examen te gaan.
Naast het onderdeel kennis heb je nog twee onderdelen op het theorie examen. Voor gevaarherkenning krijg je 25 vragen, waarvan je dertien of meer goed moet hebben. Ook krijg je 28 inzichtvragen, waarvan je er in totaal 25 goed moet hebben. Je moet voor elk onderdeel slagen om je theorie examen te halen.
Nee, er is geen tijdslimiet bij het onderdeel kennis op het theorie examen. Je kan de tijd bij de vragen stilzetten om rustig over het antwoord na te denken. Dus neem ook je tijd om goed over je antwoord na te denken.
Het enige onderdeel met een tijdslimiet is het onderdeel gevaarherkenning. Daar heb je acht seconden 'reactiesnelheid'. Antwoord je niet binnen die acht seconden, dan is je antwoord sowieso fout. Dit wordt dan ook meegenomen in al onze oefenexamens.