• Vergroot je slagingskans
  • Werkt op mobiel, tablet en desktop

Klantenservice

Veel gevraagd op Theorie.nl

Alle veel gestelde vragen van bezoekers van theorie.nl.

Veel gevraagd

De maximumsnelheid is toch aangepast op autosnelwegen in Nederland in maart 2020?

Wij krijgen veel vragen per e-mail over de nieuwe maximumsnelheid in Nederland. Hieronder de uitleg (Bron: Rijkswaterstaat)

Op onze snelwegen geldt tussen 06.00 en 19.00 uur een maximumsnelheid van 100 km/h. In de avond en nacht (tussen 19.00 en 06.00 uur) mag je 120 of 130 km/h. Wanneer de spitsstrook open is, geldt een aangepaste maximumsnelheid (80 of 100 km/h).

Tussen 12-16 maart 2020 ging de nieuwe maximumsnelheid van 100 km/h in. De snelheidsverlaging maakt deel uit van een pakket maatregelen om de stikstofneerslag in de natuur te verminderen. Hiervoor werden 4000 borden vervangen of bijgeplaatst. Deze klus is voor het grootste deel succesvol afgerond. Van april tot juli worden de laatste werkzaamheden uitgevoerd. Zo worden bij de spitsstroken de draaiborden vervangen, komen er 130 km/h-borden bij en worden de hectometerbordjes aangepast.

Hebben jullie een Privacy Statement?

Jazeker. Wij gaan uiterst zorgvuldig om met jouw gegevens. Klik hier voor onze privacy statement.

Hoe kan ik bij jullie bestellen?

Je hebt bij ons de keuze om een code te kopen met een geldigheid variërend van een dag tot een maand. Je kunt op de examenpagina ook doorklikken naar onze actiepakketten. Deze reken je af met iDEAL, PayPal of Apple Pay. Als je hebt afgerekend, krijg je direct een code (ook op jouw mail) waarmee je de examens kan starten. Fluitje van een cent!

Hoe kan ik bij jullie betalen?

Je kunt bij ons pakketten afrekenen met iDEAL, PayPal of Apple Pay (alleen als je dit hebt geactiveerd op jouw device). Wij maken uiteraard gebruik van beveiligde verbindingen.

Hoe staat het met jullie herroepingsrecht?

Gezien de aard van onze diensten kan je deze helaas niet terugsturen of ruilen. Zodra je op de knop "Start examen" hebt geklikt, heb je ons product afgenomen en kunnen wij dit niet meer retourneren. Houd er rekening mee dat de code direct geleverd wordt zodra het pakket wordt afgenomen en dat je afziet van het herroepingsrecht. Je wordt hierop gewezen in het bestelproces. Wij nemen uiteraard klachten en opmerkingen altijd serieus. Vul ons contactformulier in en je kan van ons binnen 2 werkdagen antwoord verwachten.

Hoeveel fouten mag ik hebben om het theorie-examen te halen?

Dit verschilt per categorie. Bij de auto geldt dat je 65 vragen krijgt. Het onderdeel gevaarherkenning bestaat uit 25 vragen, hiervan moet je 13 of meer vragen goed beantwoorden. Het onderdeel kennis bestaat uit 12 vragen, hiervan moet je 10 of meer vragen goed beantwoorden. Het onderdeel inzicht bestaat uit 28 vragen, hiervan moet je 25 of meer vragen goed beantwoorden. Het theorie-examen voor zowel de motor als de bromfiets bestaat uit 50 vragen, hiervan moet je 44 of meer vragen goed beantwoorden.

Hoeveel theorie-examen vragen staan er in jullie database?

Wij hebben meer dan 4.500 examenvragen in onze database voor alle categorieën. Deze vragen zijn instructeurs samengesteld en worden direct aangepast op het moment dat het CBR haar vragen wijzigt naar aanleiding van wetgeving.

Ik heb een fout ontdekt in een examen of in de theorie. Wat moet ik doen?

De inhoud van onze examens en theorie is met de grootste zorg samengesteld. Incidentele onjuistheden kunnen niettemin voorkomen. Je dient niet aan te nemen dat de informatie die Theorie.nl B.V. biedt foutloos is, hoewel Theorie.nl B.V. dat natuurlijk wel nastreeft. Bij een fout op de website, vragen wij je dit te melden. Alles helpt hierbij (screenshots, kopie van de resultaatpagina etc.). Je kunt dit mailen aan info@theorie.nl.

Ik heb een klacht of opmerking! Wat nu?

Wij nemen klachten en opmerkingen altijd serieus. Vul ons contactformulier in en je kan van ons binnen 2 werkdagen antwoord verwachten.

Ik wil een review achterlaten. Kan dat?

Sinds mei 2016 werken wij samen met Kiyoh. Hiermee kan je andere bezoekers laten weten wat je van onze website vindt. Klik hier om ons te beoordelen.

Is de werking van jullie examens gelijk aan die van het CBR?

Binnen onze examens krijg je exact dezelfde soort vragen als bij het CBR. Je mag net zoveel fout hebben als de officiële CBR examens. Je krijgt bij de auto examens 65 vragen waarvan 25 gevaarherkenning, 30 regelvragen en 10 inzichtvragen. Bij de bromfiets- en motor examen krijg je per examen 50 vragen wat een mix is tussen regel- en inzichtvragen.

Jullie lossen mijn klachten niet goed op. Waar kan ik naar toe?

Als we er alles aan gedaan hebben jouw klachten goed op te lossen en je bent nog steeds niet tevreden, kan je gaan naar www.sgc.nl. Dit is de website van de Geschillencommissie waar je klachten kan neerleggen over ons. Je kunt ook jouw klacht neerleggen bij het Europese online geschillenplatform (ODR). Meer informatie hierover staat hier.

Kan ik bij jullie een certificaat halen?

Je kunt bij ons geen examen reserveren of een certificaat halen. Bel hiervoor met een van de vestigingen van het CBR welke je hier kunt vinden.

Kun je gelijk aan de slag na het kopen van een code en 24/7 examens oefenen?

Wanneer je een code bij ons koopt, krijg je na de betaling direct een link waarmee je kan starten. Je kunt dus direct gaan beginnen met oefenen en 24/7 gebruik maken van onze website.

Op hoeveel apparaten kan ik de code tegelijkertijd gebruiken?

Als je een code koopt, kan je deze op 1 apparaat (bijvoorbeeld computer, telefoon, tablet etc.) tegelijkertijd gebruiken. Als je bijvoorbeeld thuis op je computer hebt geoefend en daarna in de auto op je telefoon verder wil, kan dit maar dan moet je eerst de site op je computer hebben afgesloten. Deze moet dan niet meer zijn ingelogd. Mocht je toch problemen hiermee hebben, neem contact met ons op.

Plotseling is het examen gestopt terwijl ik hiermee bezig was. Krijg ik mijn geld terug?

In bijna alle gevallen ligt een fout aan de computer waarop je deze maakt. Denk aan verouderde software, vastlopen van de computer, een Internetverbinding die wegvalt etc. Hier kunnen wij helaas niet aan doen. Als je van mening bent dat het echt aan ons ligt, kan je ons mailen op info@theorie.nl. Vergeet niet alle informatie mee te sturen zoals de gebruikte code, jouw besturingsysteem, screenshots etc.

Waarom kan ik de tijd niet stilzetten bij gevaarherkenning?

Net zoals bij het echte theorie-examen bij het CBR, kan je ook op Theorie.nl de gevaarherkenning alleen oefenen met 8 seconde reactiesnelheid. Bij alle andere vragen kan je de tijd wel stilzetten.

Wanneer slaag ik voor het theorie-examen?

Bij het theorie-examen voor de bromfiets of de motor moet je 44 vragen goed beantwoorden. Je mag er dus maximaal 6 fout hebben om te slagen. Bij het auto theorie-examen ligt het iets anders. Hier heb je drie categorieen (gevaarherkenning, kennis en inzicht). Het onderdeel gevaarherkenning bestaat uit 25 vragen, hiervan moet je 13 of meer vragen goed beantwoorden. Het onderdeel kennis bestaat uit 12 vragen, hiervan moet je 10 of meer vragen goed beantwoorden. Het onderdeel inzicht bestaat uit 28 vragen, hiervan moet je 25 of meer vragen goed beantwoorden.

Werken jullie samen met het CBR?

Wij werken nauw samen met het CBR. Wij worden op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen in theorie-examen land. Wij zijn echter geen onderdeel van het CBR noch zijn wij aan het CBR gelieerd.

Zijn de bedragen genoemd op jullie site inclusief alle belastingen en toeslagen?

Alle op deze site genoemde bedragen zijn inclusief 21% btw en eventuele andere belastingen en toeslagen.

Zijn jullie examens exact hetzelfde als die van het CBR?

Onze examens zijn een simulatie van de officiële examens en wij proberen deze zo goed mogelijk na te bootsen. Zo hebben wij in onze examens ook de zogenaamde sleepvraag, single-sleepvraag, invulvragen, de ja/nee/meerkeuze vragen en hotspotvragen net zoals bij het CBR. Op deze manier word je optimaal voorbereid voor het echte theorie-examen.

Mijn vraag staat er niet bij

Neem gerust contact met ons op als je een vraag hebt.

Wij gebruiken cookies